Sinterklaasshow in Aarschot nu al afgelast

De grote sinterklaasshow van serviceclub Ladies Circle Aarschot is nu al van de kalender gehaald. Dat meldt de website van Radio 2 en het wordt ons bevestigd door iemand van de organisatie. De reden is uiteraard het nog steeds actieve virus covid-19. De sinterklaasshow vond de vorige jaren plaats in de stadsfeestzaal en die biedt voldoende ruimte om een veilige spreiding voor een beperkt publiek te organiseren. Het is vooral de mix van generaties tijdens de show, die de oorzaak is van de afgelasting. Voor kinderen lijkt het virus minder gevaarlijk maar de overdracht naar de oudere generatie is een impliciete bedreiging.

De opbrengst van de show gaat in principe integraal naar een sociaal project. Dat zal dus dit jaar ook ontbreken maar bij Ladies Circle denken ze aan een alternatief. Ontbijtmanden bijvoorbeeld.

Over de intrede van de Sint op de Grote Markt is nog geen finaal besluit genomen. Organisator Fundays overlegt nog met het stadsbestuur.

Je kan hieronder alvast de foto’s van de intrede in 2019 nog even bekijken.

Geef een reactie