Aarschot | film, muziek en theater in het Meetshovenbos

Evenementen kunnen nog. Volledig coronaproof zelfs. Dat bewijzen ze volgend weekend in Aarschot. Op zaterdag 12 september vindt in Meetshovenbos een soort totaalspektakel plaats met een theatervoorstelling, een dubbelconcert en een film om de dag af te sluiten. Er zijn ook hamburgers, popcorn en drank. Feest in het bos dus.

Het evenement is gratis, maar je moet wel reserveren.

Reserveren kan hier: https://ticketshop.ticketmatic.com/gasthuis/shop-2

Theater in het bos

Theatergezelschap FroeFroe en Gert Dupont brengen zowel om 13 uur als om 15.15 uur de voorstelling Zeeboenk, een familievoorstelling geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Livemuziek van onder meer Rein Vanvinckenroye, opvallende installaties en publieke interactie typeren deze straattheatervoorstelling. 

Tussen de twee voorstellingen en ook na de laatste voorstelling wordt het terrein volledig ontruimd en coronaproof gereinigd.

Muziek in het bos

In samenwerking met Rootstown staan vanaf 17.30 uur de Belgische bands Braca en Everyone is Guilty op het podium.

Braca brengt muziek die geënt is op fusion, world, street en folk.

Het repertoire van Everyone is Guilty is western, country en folk georiënteerd. De band is niet onbekend in de regio. Net voor covid-19 de maatschappij plat legde kwam Slim Cessna een set spelen in Den Hemel in Molenstede. Slim is een monument van de Denver scene. Een grote naam dus. De leden van zijn gereputeerde band Slim Cessna’s Auto Club hadden geen ticketje naar Europa geboekt maar dat werd feilloos ingevuld door Everyone is Guilty. In die band spelen Mirco Gasparrini en Jerome Mardaga mee en dat zijn twee poulains van Slim Cessna. Geen pannenkoeken dus. Je kan zaterdag een optreden van zeer hoog niveau meepikken in het Meetshovenbos.

Film in het bos

In samenwerking met Bos+ is er om 20 uur de film Cidade de Deus op een groot scherm in de gezellige setting van de bivakzone in Meetshovenbos. Er zijn stoelen voorzien, maar je brengt best een dekentje mee. Cidade de deus is een misdaadfilm over twee jongens die opgroeien in één van de meest beruchte buurten ter wereld in Rio de Janeiro. In hun pogingen om de armoede te ontvluchten nemen ze beiden een ander pad: de één wordt fotograaf, de ander drugsdealer.

Eten en drinken

Tijdens het evenement kan je aan de bar van Rootstown en Ugly Bevers een drankje en ook hamburgers kopen. Alles wordt coronaproof aan tafel geserveerd. Tijdens de film kan je ook verse popcorn verkrijgen. 

Geef een reactie