Zwaar zinloos geweld in Diestsestraat in Leuven

In de nacht van zaterdag op zondag 30 augustus 2020 rond 3 uur ’s nachts werd een koppeltje uit Leuven slachtoffer van zwaar zinloos geweld in de Diestsestraat in Leuven. Het koppeltje was aan het wandelen in de Diestsestraat toen ze werden aangesproken door een jongeman.

De man en vrouw verstonden de man niet en wandelden verder. De man bleef hen volgen en lastigvallen waarop het koppeltje het op een lopen zette. Aan het kruispunt met de Vaartstraat kwam de vrouw van het koppel ten val. De man werd vastgegrepen door de achtervolger die hem onmiddellijk begon te slaan met gebalde vuisten. De man probeerde de aanvaller af te houden maar incasseerde minutenlang slagen op het hoofd. De aanvaller schopte het slachtoffer onderuit en hield de man in een wurggreep. Hij bleef inbeuken op het hoofd terwijl het slachtoffer op de grond lag. De politie kwam ter plaatse en kon de verdachte aanvaller arresteren. Het ging om een 21-jarige man uit Liedekerke. Hij kwam verward over in zijn verklaringen bij de politie maar erkende de slagen. Hij gaf geen aanleiding aan voor het uitdelen van de zware klappen.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter die de man aanhield op verdenking van het toebrengen van opzettelijke slagen of verwondingen met tijdelijke arbeidsongeschiktheid als gevolg. Het slachtoffer, een man van 20 jaar uit Leuven, hield kneuzingen en pijn aan het rechterbeen, de pols en de kaak over aan het geweldsincident. De man is tijdelijk arbeidsongeschikt.

De verdachte was voor de slagen in de richting van het station aan het wandelen in het gezelschap van een andere persoon, waarschijnlijk een vrouw. Zij kwamen onderweg nog een derde persoon tegen waarmee ze in gesprek gingen.  Het is niet bekend of de verdachte deze mensen ook lastig viel.

Geef een reactie