Opstart De Bremberg wordt bedreigd door een tekort aan busbegeleiders

Volgende week starten de scholen weer op en dat is nergens echt evident. Maar sommige scholen staan echt voor een stevige uitdaging. Het team van de Bremberg bijvoorbeeld, puzzelt al wekenlang aan een werkbaar en veilig kader. Wie die mensen wat beter kent weet dat ze dat ook wel klaar krijgen maar er is één cruciaal onderdeel waar directrice Jeanne Busselen niet meteen een oplossing voor ziet.

De meeste leerlingen van de Bremberg komen met de bus naar school. Leerlingen die jonger zijn dan 13 jaar mogen niet samen op de bus met hun oudere kameraden. Dat betekent dat er ook meer bussen nodig zijn.

Extra begeleiders nodig

“Op zich is dat niet het probleem”, zegt directrice Jeanne Busselen. “De overheid heeft extra budget vrij gemaakt en de bussen zijn ook beschikbaar. Maar op iedere bus moet voldoende begeleiding zijn. Die mensen zorgen ervoor dat de kinderen veilig van thuis op de bus en in de school geraken. Na de middag doen ze het omgekeerde traject. De Lijn wil enkel bussen ter beschikking stellen als die begeleiding effectief aanwezig is. We hebben die extra mensen niet en we vinden ze voorlopig ook niet.”

Om volledig te kunnen starten heeft de Bremberg drie extra begeleiders nodig. Het gaat om een deeltijdse en betaalde contractuele functie maar de duurtijd ervan is afhankelijk van de impact van covid-19. “Als we morgen code groen krijgen mogen de leerlingen weer samen naar school”, zegt Jeanne Busselen. “Dan vallen die extra bussen weg. Maar als we naar code rood evolueren kan het zijn dat de school sluit. Dan valt uiteraard alles stil.”

Oproep

Zoek jij naar een sociaal geëngageerde deeltijdse job waarin je voor het begin van iedere schooldag en aan het einde van iedere schooldag telkens gedurende ongeveer 90 minuten de leerlingen van De Bremberg begeleidt op het traject van en naar de school? Bel dan snel naar directrice Jeanne Busselen op het nummer 013-33.38.86.

Geef een reactie