Aarschot | Burgemeester Rutten vreest uitbraak covid-19 door besmetting in vakantieclub

Donderdag in de late namiddag heeft het stadsbestuur van Aarschot formeel de bevestiging gekregen van een positieve test van een van de deelnemers aan de vakantieclub, op de locatie Elzenhof. Het stadsbestuur en De Klinker hadden eerder al preventief beslist om alle activiteiten van donderdag en vrijdag op te schorten. De activiteiten van de vakantieclub zullen deze vakantie niet meer heropstarten.

Dat geldt niet alleen voor de locatie Elzenhof, maar ook voor de andere locaties (huis Verdonck Langdorp, Knipoog Rillaar en Siba Aarschot). Voor die drie laatste locaties is het een preventieve maatregel. De besmetting is vastgesteld op het Elzenhof en niet op de andere locaties. Het risico is dus kleiner, maar gezien de potentiële omvang van de besmettingshaard en de onmogelijkheid om met zekerheid te zeggen dat er geen contacten zijn geweest tussen mensen op de verschillende locaties, neemt de stad Aarschot het zekere voor het onzekere.

Ouders die hun kinderen hebben ingeschreven voor de vakantieclub van volgende week tot het
eind van de zomer, wordt gevraagd om een alternatief te zoeken. Het stadsbestuur bekijkt hoe ze op een veilige manier met noodopvang kunnen helpen.

Het feit dat de deelnemer effectief besmet is met Covid-19, betekent dat aan alle
deelnemende kinderen en de 8 monitoren van de groep Elzenhof gevraagd wordt om in
quarantaine te gaan en zich te laten begeleiden door een arts. Alle ouders van kinderen die
deze week of vorige week hebben deelgenomen aan de activiteiten van de vakantieclub, zijn
ondertussen gecontacteerd. Er zijn preventief al heel wat testen gepland en uitgevoerd, maar elke betrokkene zal in principe van nabij worden opgevolgd. Ook bij de monitoren van de groep Elzenhof zijn ondertussen testen afgenomen.

De stad heeft ook aan de andere monitoren en de medewerkers van de stad die aan het werk
waren op de school Elzenhof, gevraagd om thuis te blijven en gevolg te geven aan de
instructies en testen als ze worden opgebeld. Burgemeester Gwendolyn Rutten verwacht dat het niet bij een enkele besmetting zal blijven. Zij hoopt dat iedereen de ernst van de situatie beseft en goed meewerkt met contacteren, traceren en quarantaine. Dat geldt zowel voor kinderen, hun ouders als de monitoren en personeel van de stad en de school.

Geef een reactie