Special Operations Regiment oefent sprongen op extreme hoogte

Militairen van het Special Operations Regiment sprongen van 6 tot 16 juli vanop hele grote hoogte boven de basis van Florennes. Die oefenperiode stond onder leiding van specialisten very high altitude (VHA) van het Trainingscentrum voor Parachutisten uit Schaffen.

Tijdens die VHA-sprongen verlaten de parachutisten het vliegtuig op zo’n 25.000 voet, ongeveer 7.600 meter. Op die hoogte vliegen ook lijnvliegtuigen.

Daar is de lucht zo ijl dat de parachutisten en de bemanning van de C-130 ademluchttoestellen moeten gebruiken. Voor de parachutisten betekent dit dus een extra uitrusting met ademlucht bovenop hun materiaal voor operationele inzet.

Sprong in het diepe

Bij het verlaten van het vliegtuig gaan de parachutisten eerst in vrije val. De duur daarvan varieert naargelang de plaats waarop ze moeten terechtkomen. Zodra de parachute open is, begint het specialistenwerk. Hangend onder hun parachute navigeren en infiltreren de parachutisten naar de zone waar ze hun opdracht zullen uitvoeren.

Een mogelijke opdracht is het aanduiden van landingszones voor vliegtuigen of dropzones voor parachutisten achter de vijandelijke linies. Bij het Special Operations Regiment voeren enkel de specialforcesoperatoren en de pathfinders dit soort opdrachten uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.