Leiding Chiro Klein-Vorst en chiro Eindhout mogelijk besmet met covid-19

Voorlopig blijven de besmettingscijfers in het Hageland bijzonder goed onder controle maar in de gemeente Laakdal worden twee chiroverenigingen geconfronteerd met een potentiële besmetting.

Leiders van chiro Klein-Vorst en chiro Eindhout woonden een monitorkamp bij van chiro nationaal. Daar was ook een besmette persoon aanwezig. Ondertussen zijn al meerdere gevallen met covid-19 gemeld, die allicht veroorzaakt zijn in het kamp. Ook een leider van chiro Klein-Vorst raakte besmet. De jeugdvereniging heeft onmiddellijk alles in het werk gesteld om bijkomende besmettingen te voorkomen. Andere leden van de leiding, die met de besmette persoon in contact kwamen, ook al was dat buiten en op afstand, zijn in quarantaine gegaan. Het gaat over een groep van ongeveer vijftien personen die intensief in contact kwamen met mekaar omdat ze bezig waren met de laatste voorbereidingen van hun kamp. Iedereen is vandaag ook getest. De geplande bivak van de chirovereniging, die vandaag zou beginnen, is meteen afgelast.

Bij chiro Eindhout hebben ze hetzelfde probleem. Ook zij hadden een delegatie van de leiding in het monitorkamp. Voor hen kan de impact echter zwaarder zijn want chiro Eindhout is momenteel op kamp in Wespelaar. De leiders die mogelijk een besmetting hebben opgelopen worden zo snel mogelijk getest. Er is gelukkig nog geen enkele melding van iemand met symptomen van covid-19 in de groep.

Geef een reactie