Wandelaar vindt gestolen vloertegels van ontmoetingscentrum De Keyt terug

De veiligheidsvloertegels die in de nacht van 18 naar 19 juli gestolen waren aan ontmoetingscentrum De Keyt in Messelbroek, zijn terecht. Guido Janssens ging vanmorgen met zijn hond wandelen en hij zag een stapel vloertegels staan tegen een muur achter het kerkhof in Engsbergen. Guido had de berichten over de diefstal zien opduiken op Facebook. Hij maakte een foto van het materiaal en postte die als update onder het bericht van Sofie en Jos Mattheus.

Jos herkende de tegels meteen. Het aantal klopte overigens exact met wat in Messelbroek verdween. Hij verwittigde de politie en reed naar Engsbergen om de gestolen vloertegels op te laden. De dief had er blijkbaar geen gras laten over groeien. Bij twee tegels was een ronding uitgesneden, allicht om ze tegen een paal te leggen. Een van de tegels was geschilderd maar dat was niet meteen goed gelukt.

“Allicht heeft de dader schrik gekregen omdat er zoveel over de zaak te doen was op Facebook”, zegt Jos Mattheus. “Het is een bewijs dat we de kracht van sociale media op een positieve manier kunnen inzetten.”

Medewerkers van de stadsdiensten zullen deze week de veiligheidsvloer opnieuw komen aanleggen.

Geef een reactie