Vanaf oktober krijgt Averbode een wekelijkse markt

Scherpenheuvel-Zichem krijgt er een markt bij. Vanaf 6 oktober komt er een wekelijks marktje op het Sint-Jansplein in Averbode. In de eerste fase komen er 15 tot maximaal 20 kramen met een gespreid aanbod. De markt vindt iedere dinsdag plaats tussen 14 uur en 18 uur.

Geschikter kan een marktplein nauwelijks zijn. De locatie ligt centraal in de deelgemeente en is verkeersvrij. Op dagen dat er geen events zijn wordt het plein gebruikt als parking. Er is ook een bushalte in de onmiddellijke omgeving. Je hoeft dus niet per se in de wagen te wippen om naar de markt in Averbode te komen. In het centrum van Averbode werd recent nogal wat nieuwbouw opgetrokken, bestemd voor collectieve bewoning. Dat zal ongetwijfeld een motor voor de markt zijn.

Het was initieel de bedoeling om de markt al in juni op te starten maar het coronabeestje besliste daar anders over. Hopelijk blijft het virus in het najaar in zijn kot en kan de markt dan wel zonder al te veel problemen opstarten.

Geef een reactie