Luc Van Hilst geeft ontslag als parochieadministrator in Zichem

Kerknet publiceert een vreemd bericht over pastoor-deken Luc Van Hilst. Die geeft zijn ontslag als parochieadministrator in de parochie Sint-Eustachius, Zichem. Hij behoudt wel al zijn andere functies.

Luc Van Hilst is momenteel pastoor van Scherpenheuvel en hij combineert dat met de verantwoordelijkheid als deken van de pastorale zone Tienen. Laurens Vangeel, verantwoordelijke voor communicatie bij het aartsbisdom Mechelen-Brussel, bevestigt het ontslag van Luc van Hilst als parochieadministrator in Zichem. Volgens hem is er nog geen opvolger aangeduid.

Maar niet alleen in Zichem is er een probleem. Ook in Schoonderbuken is pater André Keppens, al dan niet tijdelijk, onbeschikbaar door ziekte.

Laurens Vangeel bevestigt ook de onbeschikbaarheid van pater André Keppens. “We willen niet over één nacht ijs gaan”, zegt Laurens Vangeel. “Dit zal verder ernstig worden opgenomen onder andere door vicariaal verantwoordelijke voor gemeenschapsopbouw Guy De Keersmaecker.”

Binnen de pastorale zones wordt momenteel nagedacht over de hervorming en de fusie van parochies. In Diest bijvoorbeeld, worden zeven parochies gefusioneerd tot slechts één parochie Sint-Jan Berchmans. Laurens Vangeel ontkent dat er een plan is voor de fusie van een aantal parochies rond Scherpenheuvel. “Over zo’n samenvoeging is nog niks besloten”, aldus Vangeel.

Het valt op dat de verantwoordelijke communicatie van het aartsbisdom alle onweerlegbare feiten bevestigt maar op geen enkele vraag een antwoord geeft. In een kerk in verandering zou enige transparantie geen slechte zaak zijn.

Geef een reactie