Stadsbestuur Diest zoekt uitbater voor cafetaria Kroonrad in Molenstede

De renovatie en de gedeeltelijke nieuwbouw van ontmoetingscentrum ‘t Molenhuis in Molenstede liep wel wat vertraging op door covid-19 maar de werken hebben nooit echt stil gelegen. Momenteel is de aannemer bezig met bouw van de nieuwe sporthal en het dorpscafé.  In het najaar start de verbouwing van de bestaande polyvalente zaal.  Tegen maart 2021 zouden de werken moeten afgerond zijn.

Er komt een volledig nieuw sportcomplex en die heeft een kantine aan de straatkant zodat dit ook als dorpscafé kan functioneren zonder dat er activiteiten doorgaan in het Molenhuis. Het café kan volledig autonoom functioneren. Op de eerste verdieping van het nieuwe complex komt een multifunctionele zaal die ook als turnzaal kan gebruikt worden. Als de nieuwbouw afgewerkt is, krijgt de huidige feestzaal (voormalige sporthal) een nieuwe vloer. Die zaal wordt verder uitgebouwd tot een polyvalente ruimte waar podiumactiviteiten kunnen plaatsvinden. 

De nieuwe cafetaria is gelegen langs de Dorpsstraat en is toegankelijk via een eigen ingang,  maar ook rechtstreeks via de inkomhal van het ontmoetingscentrum.  Vanuit de cafetaria is er via een glazen wand zicht op de sportterreinen van de  nieuwe sportzaal. Na de beëindiging van de renovatiewerken wordt de nieuwe cafetaria “Kroonrad” in gebruik genomen.  Geva-vzw Ontmoetingscentra Diest  (beheerder van gebouw) lanceert daarom een oproep voor kandidaat-uitbaters.

Geïnteresseerden kunnen voor meer info of een bezichtiging terecht bij de leden van het directiecomité van OC ’t Molenhuis of mailen naar molenhuis.rvb@gmail.com Je vindt alle info ook via deze link

Kanidaturen moeten voor 31 augustus 2020 om 11.00 uur ingediend worden bij het stadsbestuur.

Geef een reactie