Geen Wout Van Aert in Dwars door het Hageland

Organisator van Dwars door het Hageland Nick Nuyens leeft allicht op een wolk. Zijn grote probleem om meer topteams naar zijn wedstrijd te lokken, lijkt door covid-19 eindelijk te lukken. Deceuninck Quick-Step en Lotto Soudal zegden al snel toe nadat bekend werd dat de wedstrijd zou doorgaan op 15 augustus. Later kwam daar ook Jumbo-Visma bij. Wielerliefhebbers hopen dan uiteraard dat Wout Van Aert zijn capaciteiten kan tonen in onze regio maar dat lijkt niet te gaan gebeuren.

Teammanager Richard Plugge van Jumbo-Visma maakt van de Tour de France zijn absolute hoofddoel van dit vreemde wielerjaar. De voorbereiding op de ronde start met een hoogtestage in Tignes, het skistation in de Franse Alpen. Daar trekt de volledige Tourploeg naartoe. De rest van het team gaat op stage naar Oostenrijk. De ploeg die de Tour rijdt, start daarna op 12 augustus in de Daupiné. Die voorbereidingsronde eindigt op 16 augustus. Dat betekent dat Wout Van Aert niet aan de start van Dwars door het Hageland zal staan.

Geef een reactie