Na de zomerevents wordt nu ook de jaarmarkt afgelast in Leuven

Na de grote Leuvense zomerevenementen is nu ook officieel de beslissing genomen om de jaarmarkt op 7 september te annuleren. “Elk jaar zakken begin september zo’n 150.000 mensen af naar Leuven voor de jaarmarkt. Iedereen die er ooit al eens geweest is, beseft dat de organisatie van een jaarmarkt zoals we die kennen geen optie is zolang het coronavirus nog aanwezig is. We moeten het evenement dus definitief annuleren. Met spijt in het hart”, zegt burgemeester Ridouani.

Het Leuvense bestuur begrijpt dat dit een zware klap is voor de vele Leuvenaars die het evenement als een jaarlijks hoogtepunt beschouwen. Ze willen echter absoluut hun verantwoordelijkheid nemen om een tweede uitbraak van het coronavirus te vermijden. Een tweede lockdown is voor het bestuur geen optie. Dat zou al het harde werk van de Leuvense horeca- en handelszaken om te kunnen heropenen, teniet doen.

Verrassend najaarsprogramma in de maak

Volgens de huidige maatregelen van de Federale Overheid zijn massa-evenementen verboden tot 31 augustus. Afhankelijk van het verloop van het virus in de komende maanden, kunnen er nog nieuwe maatregelen genomen worden. Grote evenementen vragen altijd een lange voorbereiding en die last minute annuleren zou zwaardere gevolgen hebben, want dan is er geen tijd meer om een alternatief aan te bieden.   

Schepen Johan Geleyns blijft echter niet bij de pakken zitten en denkt al verder. Het stadsbestuur zal de Leuvense horeca en handel ook blijven ondersteunen in deze moeilijke tijden en daarom wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een verrassend najaarsprogramma. Net zoals voor het zomerprogramma zal er dus een alternatief programma vol beleving voor het najaar op poten worden gezet.

Geef een reactie