In Aarschot nemen zeven bedrijven deel aan Open bedrijvendag

Op zondag 2 oktober 2022 is het Open Bedrijvendag en Aarschot neemt dit jaar een opvallende positie in tijdens dat evenement. Liefst zeven bedrijven nemen deel en daarmee is de stad koploper in het Hageland en een van de hotspots van Open Bedrijvendag. Het stadsbestuur van Aarschot stimuleert het initiatief ook en tracht om er een ecologisch accent aan te geven. Bezoekers die minstens vijf van de zeven bedrijven bezoeken nemen deel aan een actie waarmee je een elektrische step kan winnen. Je bewijst je bezoekjes met een stempelkaart die je achterlaat in een box die in ieder bedrijf dat deelneemt wordt geplaatst.

Je kan je bedrijfsbezoekjes afhaspelen met de fiets. Er is een fietsroute aangemaakt op de site Route You. Je kan hier doorklikken naar die route: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/11607537/recreatieve-fietsroute/fietsroute-open-bedrijvendag-2022

De link staat ook op de site van stad Aarschot.

Deze bedrijven in Aarschot nemen deel aan Open Bedrijvendag.
• BVX bvba – 9de Liniestraat 5, 3200 Aarschot
• PumpTech bv – Nieuwlandlaan 131, 3200 Aarschot
• Sack Zelfbouw – 9de Liniestraat 11A/9e, 3200 Aarschot
• Dranken Pelgrims – 9de Linistraat 9, 3200 Aarschot
• Leisure Pools Belgium – Nieuwlandlaan 57, 3200 Aarschot
• Volckaerts woningbouw – 9de Liniestraat 13E, 3200 Aarschot
• Stedelijk Zwembad Aarschot – Demervallei 9, 3200 Aarschot

Via deze link kan je nu al wat meer informatie bekijken over de bedrijven die deelnemen: https://www.openbedrijvendag.be/bezoekers/zoeken?subject=Aarschot

Een van de bedrijven die je kan bezoeken is het stedelijk zwembad. In de technische ruimte krijg je uitleg over de filterinstallatie, de waterbehandeling en de energiezuinige maatregelen die we treffen. Je kan ook een
rondleiding in de zwemhal volgen. De medewerkers vertellen je meer over de noodprocedures, de exacte taak van een redder en het onderhoud van het zwembad. Verschillende zwem- en duikclubs organiseren trouwens ook initiaties en voor de kinderen is er een zweminstuif.
Schepen van Economie, Patrimonium en Energie Bert Van der Auwera wijst er op dat de stad zich volop klaar stoomt voor de toekomst. In het kader van een energie-investeringsprogramma renoveren ze het dak
van het zwembad en naast nieuwe ramen en deuren voorzien ze dakisolatie en zonnepanelen. Binnen vervangen ze de verwarming, de ventilatie en de technische zwembadinstallaties. Er komt ledverlichting en een warmtekrachtkoppeling. Die werken zijn al bezig maar vanaf 3 oktober tot en met 27 november zal er hard verder gewerkt worden aan de energiezuinige ingrepen. Tijdens die periode zal het zwembad gesloten zijn.

Wie ervoor kiest om met de wagen naar Aarschot te komen kan gebruik maken van een aantal parkings.
• afgebakende zones in de 9de Liniestraat
• parking Shoppingpark Witte Molen, na sluiting van de winkels om 12.30 uur
• personeelsparking Albert Heijn langs de Herseltsesteenweg
• Gijmelstraat, achter de begraafplaats – je bereikt de KMO-zone via het Muizenpadje
• in de Lindekensstraat kan je beurtelings parkeren tussen de Herseltsesteenweg en de Gijmelstraat
• de omgeving van de kerk in Ourodenberg
• parking van school De Hoogvlieger langs de Herseltsesteenweg
• parking station – gratis in het weekend, je neemt wel een ticket, maar is niet-betalend.

Geef een reactie