Stad Diest draait thermostaat naar beneden en beperkt kerstverlichting

In veel Vlaamse huiskamers gaat de knop van de thermostaat een paar tikjes naar beneden. De huidige energieprijzen zijn voor steeds meer mensen nauwelijks nog betaalbaar. In Diest doet het stadsbestuur hetzelfde. Vanaf oktober wordt de streeftemperatuur in de gebouwen van de stad teruggeschakeld naar 19°. Het water van het zwembad wordt zo laag mogelijk gehouden. Zwembaden zijn stevige energievreters omdat het water bijna permanent moet opgewarmd worden.

Het stadsbestuur gaat met energieleverancier Fluvius bekijken welke straat- en monumentverlichting kan afgeschakeld worden. Opvallend! Ook de kerstverlichting zal dit jaar beperkt worden. In Diest maken ze al jarenlang een commerciële attractie van die kerstverlichting. Het zal dus dit jaar een iets minder feestelijke eindejaarperiode worden.

Geef een reactie