KFC Diest, SK Deurne en Sparta Schaffen gaan jeugdwerking bundelen

De voetbalverenigingen KFC Diest, SK Deurne en Sparta Schaffen gaan hun jeugdwerking bundelen in een overkoepelende vzw. Die wordt dit voetbalseizoen nog opgestart. De vzw gaat onder meer de terreinen in Deurne, Diest en Schaffen beheren. Dat laat toe om de beschikbare ruimte optimaal en efficiënt te benutten door een brug te vormen tussen alle gebruikers van de velden in de regio.

Alle spelers zullen in de toekomst dus op alle sites terechtkunnen, maar elke club behoudt zijn eigenheid en aparte ploegen. Trainers kunnen eventueel worden uitgewisseld en opleidingen kunnen op elkaar afgestemd worden. De gezamenlijke jeugdwerking creëert zo ook betere doorgroeimogelijkheden voor talentvolle spelers op lokaal niveau.

De integratie van de jeugdwerking maakt het mogelijk om alle jonge voetballers in Diest te laten profiteren van toekomstige investeringen. Het stadsbestuur engageerde zich eerder al voor de aanleg van een kunstgrasveld op het Oosterlindeveld en een tijdelijke opstart met containerkleedkamers op het natuurgrasveld dat reeds werd aangelegd.

De nieuwe vzw staat in voor de bouw van een nieuwe kantine en kleedkamers in Schaffen, op grond van de stad Diest.

De samenwerking is geen vanzelfsprekend traject voor de verschillende partijen, maar het is de enige manier om sportief te groeien en de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden.

Geef een reactie