Bushalte Ledigheid in Lubbeek blijft dan toch behouden.

In mei van dit jaar meldde vervoersmaatschappij De Lijn dat bushalte Ledigheid in Lubbeek zou geschrapt worden. Het plan kaderde in een optimalisering van de stopplaatsen voor de bussen van De Lijn. De aankondiging veroorzaakte nogal wat commotie bij de buurtbewoners. De bushalte wordt zeer frequent gebruikt en de buurtbewoners wezen er destijds op dat de afschaffing ervan het risico op ongevallen sterk verhoogt. Nogal wat scholieren gebruiken de halte en zij zouden nu naar een verder gelegen halte moeten via onder meer de zeer drukke Staatsbaan. Ook een aantal senioren zijn afhankelijk van deze bushalte.

Bushalte Ledigheid torst ook een pak historiek mee. In 1893 stopte daar al een tram.

Ondertussen heeft er overleg plaats gevonden tussen het Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn en het gemeentebestuur van Lubbeek. Dat leverde resultaat op. Vandaag raakte bekend dat de bushalte behouden blijft.

Geef een reactie