Theo Francken op zomerstage in de Hagelandse horeca

Burgemeester van Lubbeek Theo Francken dook vorige vrijdag op in een paar horecazaken in de regio. Niet om er een pint te drinken maar wel als onderhoudstechnicus van AB Inbev. Picobello in orde overigens. Petje op het hoofd, veiligheidsschoenen en een veiligheidsbril, slobberende jeans en een werkpull van de firma.

Voor alle duidelijkheid, de burgemeester van Lubbeek overweegt voorlopig nog geen carrièreswitch. Zijn ongewone verschijning paste in de zogenaamde zomerstages van het ondernemersnetwerk VOKA. Politici worden tijdens zo’n stage een dag op de werkvloer gedropt om effectief te ervaren hoe het er in de praktijk aan toe gaat bij onze lokale ondernemers.

Theo Francken ging eerst de leidingen reinigen bij Daisy in ‘t Kapelhof in Rillaar en hielp daarna om een tap te installeren in het nagelnieuwe café Zetanee in Aarschot.

Burgemeester en federaal parlementslid Francken was overigens het ganse weekend opvallend aanwezig in onze regio. Er is duidelijk een straffe horeca-ondernemer verloren gegaan aan hem. Zaterdagvoormiddag ging hij samen met zijn kinderen de kantine van VK Linden open houden. Zaterdagnamiddag stond Lolands op de agenda. Ook daar ging Theo Francken overigens tappen in de buitenbar van het festival. Burgemeester Francken is overigens al jarenlang een vaste bezoeker van Lolands.

Geef een reactie