PZ Demerdal betrapt opnieuw bestuurders op drugs en alcohol

Vorige vrijdag om 13.00 uur onderschepte een patrouille van politiezone Demerdal een voertuig in de Koning Albertstraat in Diest. De 48-jarige bestuurder uit Lokeren had geen verzekering en het voertuig was zelfs niet ingeschreven en gekeurd. Takelen was de enige optie!

Sturen onder invloed

Diezelfde dag werden twee rijbewijzen ingetrokken voor de duur van 15 dagen:

  • Omstreeks 18.30 uur werd een bestuurder gecontroleerd in de Nicolas Welterstraat naar aanleiding van een verkeersinbreuk. De 54-jarige man uit Heusden-Zolder legde een positieve speekseltest (drugs) af. Er werd eveneens drugs aangetroffen in zijn voertuig.
  • Omstreeks 21.30 uur werd de bestuurder van een voertuig gecontroleerd in de Fabrieksstraat in Diest. De 28-jarige bestuurder uit Diest legde zowel een positieve alcoholtest als speekseltest (drugs) af.

Een dag later, op zaterdag 13 juni, werden opnieuw een aantal bestuurders betrapt op rijden onder invloed van drugs. In de Koekoekstraat in Scherpenheuvel-Zichem werd een bestuurder gecontroleerd omwille van zijn onaangepast rijgedrag. Na controle bleek dat de 33-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem geen rijbewijs had. Hij legde een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn voertuig werd in opdracht van het parket geïmmobiliseerd.

Omstreeks 19.00 uur legde een bestuurder een positieve speekseltest (drugs) af bij een controle in de Citadellaan in Diest. Het rijbewijs van de 27-jarige man uit Herentals werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Omstreeks 20.00 uur legde een 28-jarige man uit Geel een positieve speekseltest (drugs) af bij een controle in de Omer Vanaudenhovelaan in Diest. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Op zondag 14 juni werden twee rijbewijzen ingetrokken voor de duur van 15 dagen. In de Dorpsstraat in Diest legde een 56-jarige man uit Tessenderlo een positieve alcoholtest af. Op de Halensebaan in Diest testte een 29-jarige man uit Diest positief voor zowel alcohol als drugs.

Overtredingen sluitingsuur

Op maandag 15 juni werd omstreeks 03.00 uur vastgesteld dat een horecazaak in Scherpenheuvel-Zichem nog open was, ondanks het verplichte sluitingsuur van 01.00 uur. Er zat ook nog een klant aan de toog, wat ook verboden is. Er is een proces-verbaal opgesteld. Dit was nog maar het tweede proces-verbaal inzake het sluitingsuur dat werd opgesteld in de PZ Demerdal. Op 10 juni was een horecazaak omstreeks 02.00 uur nog open en werden er klanten aangetroffen in de zaak.

Geef een reactie