Stille studie voor hogeschool- en universiteitsstudenten in Hallezaal Diest

Het stadsbestuur van Diest geeft hogeschool- en universiteitsstudenten de mogelijkheid om in stilte te studeren in de Hallezaal. Dat kan vanaf 2 juni tot en met woensdag 1 juli, iedere werkdag van 8 uur ’s morgens tot 18 uur ’s avonds.

Silent study in de Lakenhalle

Studenten moeten hun plaatsje niet reserveren, maar kunnen zich gewoon aan de ingang via de Scholenstraat aanmelden. Elke student wordt geregistreerd door een medewerker. Studenten zijn vrij om te blijven zo lang ze wensen. Dat kan een uurtje, een voormiddag of de hele dag zijn.

Voor elke student is er een tafel, stoel, toegang tot het wifinetwerk en een aansluiting om een laptop op te laden. Momenteel is er plaats voor 20 studenten, maar indien de nood groter wordt, kan dat opgeschaald worden naar 30 studenten.

Veilig studeren

Uiteraard gelden de algemene regels van veilige afstand. Er is een aparte in – en uitgang via de inkomhal. De wandelrichtingen worden met pijlen aangeduid. Na het binnenkomen wassen studenten verplicht hun handen en kunnen ze plaatsnemen aan een eigen tafel. Wie klaar is met studeren reinigt zelf de gebruikte tafel en stoel. Eten is niet toegelaten in de studeerruimte. Wanneer een student nood heeft aan een pauze, kan hij of zij even naar huis gaan of buiten een luchtje scheppen. Er is iemand aanwezig om erop toe te zien dat het rustig blijft en dat de veiligheidsmaatregelen gerespecteerd worden.

Het gebruik van een mondmasker wordt aanbevolen maar het is niet verplicht.

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    En mijn menneke zorgt er samen met zijn collega voor dat alles elke dag opnieuw netjes gereinigd wordt.

Geef een reactie