Diestse serviceclubs schenken 58 nieuwe laptops voor kansarme kinderen in lagere scholen

De uitbraak van de COVID19 crisis is vooral ook voor het onderwijs een stevige uitdaging. Vooral kinderen uit de meest kwetsbare gezinnen dreigen voeling te verliezen. Vaak beschikken zij niet over een tablet of laptop. In veel steden werd een oproep gedaan om gebruikte laptops en tablets in te leveren. In Diest deed ook schepen van onderwijs Pascale Vanaudenhove, zo’n oproep naar de ondernemingen in Diest.

Verschillende service clubs in Diest beantwoorden die oproep nu met de aankoop van 58 nieuwe laptops. Ze kregen daarbij de bijzondere steun van I3 Groep, de holding boven I3-Technologies en Vanerum.

Rotary Diest coördineert de aankoop en wordt ondersteund door Lions Club, Leo Club, Kiwanis, Ladies Circle, Rotaract, Inner Wheel, 41 Club en Ronde Tafel. De stad zal deze laptops verdelen aan de lagere scholen die deze aangevraagd hebben voor hun kwetsbare leerlingen.

Rika Verpoorten, beleidscoördinator leven en welzijn stad en OCMW. lijstte op hoeveel gezinnen nood hadden aan digitale ondersteuning in de vorm van een laptop/tablet. De scholen staan in voor de verdeling naar de gezinnen, omdat zij die beter kennen. De scholen stellen daarnaast ook hun eigen materiaal ter beschikking om zoveel mogelijk gezinnen verder te kunnen helpen.

De vraag was enkel gericht aan de lagere scholen, omdat de secundaire scholen zich kunnen beroepen op het initiatief van Digital for Youth/PC Solidarity (https://www.pcsolidarity.be/about/).

Geef een reactie