Politie van zone Hageland applaudisseert voor de bewoners en het team van wzc Hof Ter Heyde

Het was een wat vreemde dag voor de woonzorgcentra in België. De miscommunicatie over de optie om voortaan bezoek mogelijk te maken beheerste de geesten. Het mooie gebaar van de politiemensen van zone Hageland om met een applaus uit te pakken voor het team en de bewoners van wzc Hof Ter Heyde deed dan ook zichtbaar deugd. Korpschef Kurt Marcoen was persoonlijk aanwezig om zijn appreciatie uit te spreken voor het werk dat in het woonzorgcentrum gebeurt en vooral voor de blijvende motivatie van de mensen die er werken.

Waarnemend burgemeester Benny Reviers benadrukte dat de politie zelf ook respect verdient. Ook zij moeten momenteel in bijzonder lastige omstandigheden functioneren.

Een aantal meer mobiele bewoners en een gedeelte van het personeelsteam kwam uit erkentelijkheid voor de geste van de politie naar buiten. En ook zij applaudiseerden. Het was een mooi moment van algemene solidariteit. Voor zij die binnen moesten blijven maakten de politiemensen een ommetje met de wagens langs de achterkant van het gebouw.

In wzc Hof Ter Heyde zijn opvallende inspanningen gebeurd om de bewoners tegen covid-19 te beschermen. Alle bewoners zijn getest op de aanwezigheid van het virus. Van de 96 bewoners hebben er 17 positief getest. Die zijn in samen in een cohorte-afdeling geplaatst. Het woonzorgcentrum heeft ook drie mensen uit het ziekenhuis opgenomen om de druk op de bezetting daar wat te verlichten.

Alle personeelsleden moeten een mondmasker dragen en op de corona-afdeling dragen ze ook overschorten, FFP2-maskers en gezichtsschilden.

Geef een reactie