Foorkramers overhandigen tablets voor woonzorgcentra in Scherpenheuvel-Zichem e

De kermis in Scherpenheuvel is een van de zomerse topattracties in het Hageland. Dat zou dit jaar wel eens anders kunnen uitdraaien. De nationale veiligheidsraad heeft alle massa-evenementen verboden tot 31 augustus. De leiding van dit land blinkt momenteel niet uit in duidelijke communicatie en dus hebben ze de definitie van wat zo’n massa-evenement dan wel mag zijn, uitgesteld naar volgende week. Dat betekent dat honderden organisatoren met de billen tegen mekaar geknepen zitten. Onder meer ook de foorkramers die in Scherpenheuvel een van hun topweken draaien.

Ondanks de onzekere situatie nemen de foorkramers wel hun sociale verantwoordelijkheid. Ronny Judong, Jean-Paul Bogaerts en Dimitri Put kwamen donderdag tien tablets afgeven aan het stadhuis. Burgemeester Manu Claes nam die in ontvangst. De woonzorgcentra Ster der Zee in Scherpenheuvel, Voortberg in Testelt en Huyze Honighsdries in Averbode krijgen ieder drie toestellen. De assistentiewoningen van Taxandria in Zichem krijgt het tiende toestel.

De drie foorkramers blijven hopen dat de kermis van Scherpenheuvel alsnog kan doorgaan. Dat daarbij flankerende hygiënische maatregelen zullen nodig zijn nemen ze er graag bij. Als morgen de scholen zouden openen, is er geen argument meer om de kinderen weg te houden van een kermis, is een van de bedenkingen. Ze hebben zelf wel enig voorbehoud bij de hoogrisicogroep van senioren.

Geef een reactie