Baloise Belgium Tour en Dwars door het Hageland allicht nog in 2020 op kalender

Er is een reële kans dat zowel de Baloise Belgium Tour als Dwars door het Hageland later dit jaar toch nog een plaatsje op de wielerkalender zullen krijgen. De UCI is zowat klaar met de selectie van wedstrijden die in 2020 geannuleerd worden en wedstrijden die naar een andere datum doorschuiven. De twee koersen staan in de nieuwe kalender aangevinkt met een status “a reporter/to be postponed”.

Voor de Baloise Belgium Tour was de kans vrij groot dat er een editie 2020 zou komen. De wedstrijd heeft een Pro Tour statuut en de sponsorbelangen zijn vrij groot. De afsluitende tijdrit van de ronde vindt in Averbode plaats.

Voor Dwars door het Hageland was die kans minder evident maar het specifieke karakter van de wedstrijd lijkt de doorslag te zullen geven. Organisator Nick Nuyens had dit jaar wel een slim truukje uitgehaald. Zijn wedstrijd mag dan al een uniek karakter hebben maar de topteams kwamen er niet op af. Nuyens was er dit jaar in geslaagd om een plaats op de kalender te versieren net na de Baloise Belgium Tour. Die topteams zijn dan toch in België en ze kunnen makkelijker een extra wedstrijd meepikken. Na de reshuffle is het niet zeker of die combinatie behouden blijft maar het is allicht ook minder nodig. Er is serieus geschrapt in het aanbod en dus zullen er meer renners beschikbaar zijn voor de resterende wedstrijden. Dwars door het Hageland start in Aarschot en komt aan in Diest. De wedstrijd passeert een aantal keren bij de fraaiste plaatsjes van Scherpenheuvel-Zichem en die komen ook live op Sporza. De waarde als toeristisch uithangbord is dan ook erg groot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.