Bristol schenkt 7500 paar schoenen weg aan Rode Kruis

Alle vestigingen van schoenen- en textielketen Bristol zijn momenteel gesloten. Tijd om even grondig naar de stock te laten kijken, moet de familie Vanaudenhove gedacht hebben.

In die stock bleek een partij van 7500 paar heren- en kinderschoenen te zitten met een lichte kleurafwijking op de zolen. Het gaat om schoenen van het erg populaire merk le Coq Sportif. CEO Elise Vanaudenhove besloot om die partij schoenen weg te schenken aan Het Rode Kruis. Zij kunnen ze dan verdelen onder daklozen, asielzoekers en kansarme mensen.

Bristol is de retailketen van Euro Shoe Group. Die groep met roots in Diest zit al jaren in een financieel lastige situatie. dat heeft onder meer met het succes van de online verkoop te maken, een strategie die Euro Shoe Group volkomen heeft gemist. De groep probeerde het een tijdje met een extern management maar in 2017 nam Philippe Vanaudenhove de zaak zelf opnieuw in handen als CEO. Neef Kenneth Vanaudenhove was voorzitter van de raad van bestuur. De twee neven gaven in 2019 hun functie door. Elise Vanaudenhove werd CEO van de groep en Annick Van Overstraten, CEO van Lunch Garden, werd voorzitter van de raad van bestuur.

Vrouwen aan de top dus, en dat principe werd zelfs nog verder doorgetrokken met de aanstelling van Veerle Stoffelen als financieel directeur.

Geef een reactie