Kardinaal De Kesel zet (tijdelijk) stap terug door gezondheidsproblemen

Kardinaal De Kesel laat zich tijdelijk wegens gezondheidsredenen vervangen als aartsbisschop en voorzitter van de Belgische bisschoppenconferentie.

Kardinaal Jozef De Kesel heeft problemen met zijn gezondheid. Het gaat niet om een coronabesmetting. Een geneeskundige behandeling is zopas opgestart. Die maakt het hem onmogelijk zijn taken te blijven uitoefenen in deze periode van wellicht een aantal weken. De kardinaal laat zich daarom tijdens de duur van de behandeling vervangen als voorzitter van de Belgische bisschoppenconferentie en aan het hoofd van het aartsbisdom Mechelen-Brussel.

De bisschoppenconferentie wordt tijdelijk geleid door de permanente raad van de conferentie. Die bestaat uit de bisschoppen Johan Bonny (Antwerpen) en Guy Harpigny (Doornik) samen met mgr. Herman Cosijns, de secretaris-generaal van de conferentie.

De leiding van het aartsbisdom Mechelen-Brussel wordt tijdelijk toevertrouwd aan de drie hulpbisschoppen: Koen Vanhoutte (vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen), Jean Kockerols (vicariaat Brussel) en Jean-Luc Hudsyn (vicariaat Waals-Brabant), samen met de vicaris-generaal van het aartsbisdom kanunnik Etienne Van Billoen.

Kardinaal Jozef De Kesel heeft met vertrouwen de medische behandeling aangevat.

Geef een reactie