Houthakseldammen in Glabbeek en Lubbeek

De provincie Vlaams-Brabant en de gemeenten Glabbeek en Lubbeek  voerden erosiebestrijdingswerken uit aan de knelpunten ter hoogte van de Butschovestraat in Glabbeek en de Staatsbaan in Lubbeek.

Houthakseldam voor Butschovestraat in Glabbeek

Langs de Butschovestraat is er bij hevige regenval vaak water- en modderoverlast en moet de gracht regelmatig geruimd worden omdat deze is dichtgeslibd met meegespoelde modder. Er werd een houthakseldam van 52 meter lang aangelegd. In augustus komt er nog een tweede dam van 22 meter lengte. De totale kostprijs van de erosiebestrijdingswerken bedraagt 5.258,47 euro.

Houthakseldam aan Staatsbaan in Lubbeek

Bij hevige regenval is er regelmatige grote water- en modderoverlast aan de Staatsbaan in Lubbeek. Er werd een houthakseldam van 38 meter lang aangelegd. De totale kostprijs van de erosiebestrijdingswerken bedroeg 3973,25 euro.

De gemeente Lubbeek trof eerder al maatregelen om erosieproblemen aan te pakken. Zo legde ze twee bufferbekkens aan, gecombineerd met een grasstrook, grachten en twee houthakseldammen, om de woningen aan de Gellenberg, Kleine Rotstraat en Spicht te beschermen.

De houthakseldammen werden aangelegd door Heylen BVBA uit Geel.

Geef een reactie