Marieke Vervoort wordt postuum ereburger van stad Diest

Vandaag werd de agenda van de volgende gemeenteraad in Diest bekend gemaakt en daar staat een enigszins verrassend punt op. De stad maakt het mogelijk om het ereburgerschap in te voeren voor personen met een uitzonderlijke verdienste. Deze verdienste moet minimaal een regionale uitstraling hebben en bij voorkeur een nationale of internationale uitstraling.

De gemeenteraad zal daarna ook meteen het ereburgerschap postuum aan een Diestenaar verlenen. Het was meteen niet moeilijk om uit te maken dat Marieke Vervoort die eer te beurt zou vallen. Burgemeester Christophe De Graef had in zijn speech bij de uitvaart van Marieke al een hint in die richting gegeven. De krant HLN en regionale TV-zender ROB bevestigen dat bericht. Het bestuur overweegt ook om een standbeeld te plaatsen voor Marieke.

Je kan hier de fotoreportage van de uitvaart van Marieke Vervoort nog even bekijken.

One comment

Geef een reactie