Achilles Design wint opnieuw Henry van de Velde Award

De website Madeinmechelen meldt dat Achilles Design, het bedrijf van Koen Elsen uit Scherpenheuvel, voor de tweede keer een Henry van de Velde Award wint. Het Mechelse designerbureau krijgt die prijs voor het ontwerp van een autofocale slimme bril voor NV Morrow.

Scherpte wijzigen met druk op knop

De scherpstelling van de bril kan gewijzigd worden met een eenvoudige druk op de knop die netjes wordt ingewerkt in het montuur. Of je nu scherp zicht veraf, dichtbij of ergens tussenin wil hebben, voortaan is het jouw keuze. Je hoeft nooit meer van bril te wisselen en je zorgt zelf voor de beste kijkervaring in iedere situatie.

Je kan verder lezen na de afbeelding

Integreerbaar in elk frame

De glazen kunnen volledig op maat gemaakt worden volgens het voorschrift van de klant. Het resultaat is een regelbare lens met veranderde dioptrie. De coatings van de bril werken anti-reflecterend en zijn uiterst duurzaam. Deze technologie kan in bijna elk frame geïntegreerd worden zodat iedereen zijn of haar persoonlijkheid kan uiten. De autofocale glazen worden aangedreven door een batterij, ontworpen om langer dan een week mee te gaan en binnen het uur weer op te laden.

Volledig recycleerbaar

Het frame van de Morrow bril wordt vervaardigd in PA12 (Polyamide of Nylon 12) door middel van Selectief Laser Sinteren. Bij deze techniek wordt het product laagsgewijs opgebouwd door het aan elkaar smelten van poederdeeltjes met een laserstraal. Dit creëert nagenoeg geen afval en voorraden zijn niet langer nodig aangezien er in kleine volumes geproduceerd kan worden.

De bril wordt bovendien volledig geassembleerd met schroeven en snapverbindingen. Zo kunnen interne, elektronische componenten achteraf snel bereikt worden voor eventuele vervanging. Aan het einde van de levenscyclus kunnen alle onderdelen eenvoudig gedemonteerd en gerecycleerd worden.

Geef een reactie