Springkastelendorp moet sluiten omdat piek van meer dan 1000 bezoekers bereikt werd.

Het springkastelendorp van KWB Schoonderbuken moest deze namiddag gesloten worden voor nieuwe bezoekers. De beslissing werd genomen na overleg tussen de organisatoren en het Rode Kruis Vlaanderen. Het maximum aantal gasten in de springkastelen was bereikt en extra kinderen toelaten zou de veiligheid in gevaar hebben gebracht.

Vrijdag waren er al meer dan 300 bezoekers, zaterdag liep dat aantal op tot bijna 500 en zondag kwamen 1070 kinderen zich uitleven op de 1800 m² springplezier. Op dat moment was het niet langer veilig om extra kinderen toe te laten.

Ondanks die sluiting posten heel wat mensen enthousiaste reacties op Facebook. Er komen ook suggesties om volgend jaar wat meer stoelen voor de ouders neer te zetten en om een uitgebreidere drankenkaart te voorzien.

Jo Staels gaf eerder al aan dat KWB Schoonderbuken het initiatief volgend jaar allicht zal herhalen.

Je kan hier een reeks foto’s bekijken van het springkastelendorp.

Geef een reactie