People made, een unieke pop-up met een sociaal accent

Vandaag opende People made in de Hallezaal in Diest. Dat is een pop-upstore met trendy hebbedingetjes die gemaakt zijn door mensen in 29 bedrijven uit de sociale economie. Er waren openingsspeeches van coördinator Khadidja Ali Haïmoud, burgemeester Christophe de Graef, schepen van sociale economie Monique De Dobbeleer, integratieambtenaar José Gonzalez en gedeputeerde Ann Schevenels.

People made verrast door zijn origineel aanbod. Allemaal erg professioneel gemaakt ook. Designdingetjes om je huis aan te kleden, juweeltjes, vintage gepimpte fietsen, keramiek, plantenrekjes, kaarsen, geschenkenmanden maar ook lekkere wafels en thee.

Duurzame inrichting

De inrichting van de zaal is volledig duurzaam. Alles is opgebouwd met gerecupereerd materiaal en het houtteam van Home Martine Van Camp is erin geslaagd om daar een soort winkelstraatervaring aan te geven. Je loopt eigenlijk door een grootwarenhuis met verrassende hoekjes, salonnetjes waar je even kan bijkeuvelen en een terrasje waar je lekkere thee kan drinken.

Volledig in eigen beheer

People made wordt volledig in eigen beheer gerund door de mensen uit de sociale economiebedrijven. Ze zorgen dus zelf voor hun stockbeheer en bedienen de klanten. Voor bezoekers is dat een kans om kennis te maken met die organisaties. Je kan rustig de tijd nemen voor een babbel en dat levert ongetwijfeld schone verhalen op. De baseline van de pop-up is niet voor niks “gemaakt door mensen”. Achter ieder artikel schuilt een boeiend verhaal. People made bezoeken is meer dan shoppen in een toffe omgeving, het is ook een ontmoeting met mooie mensen die dankbaar zijn voor de kans die ze krijgen.

Een paar getuigenissen

Patrick: de mensen gaan zien wat wij allemaal kunnen. We zijn blind of slechtziend maar we hebben ook heel veel mogelijkheden.

Lies: complimenten zijn altijd leuk. We kunnen in zo’n winkeltje wat winst bij mekaar sprokkelen om nieuw materiaal te kopen.

Annabel: Mensen zeggen ‘Oh dat is schoon of dat ruikt lekker. Ikzelf parel veelen dat ga ik nu ook doen voor de pop-up winkel. Ik hel graag met het afwerken en prijzen van de artikelen.

People made is tot 31 mei iedere dag open van 10 uur tot 18 uur.

Geef een reactie