Foto | Duo overklast peloton in GP De Stips

De Vlaamse Wielrijders Vereniging organiseerde op woensdag 1 mei de Grote Prijs De Stips in Testelt. De wedstrijd telde meteen ook als provinciaal kampioenschap. Gespreid over twee wedstrijden reden bijna 180 renners mee in Testelt.

Bij de liefhebbers zorgden Dietmar Ledegen en Maxim van den Broeck voor een straf nummertje. Ze reden in het begin van de koers samen weg en bouwden een voorsprong uit van ongeveer 1 minuut. Het peloton probeerde de twee ploegmaats terug te pakken maar ze gaven geen krimp. In de drie laatste ronden bouwden ze hun voorspron nog uit naar bijna twee minuten.

De twee reden hand in hand over de streep maar Dietmar Ledegen won uiteindelijk de koers voor Maxim Van den Broeck. Achter het tweetal pakte Steven Arits de derde podiumplaats. Quentin Goossens werd zevende en dat volstond voor de provinciale kampioenschapstitel.

In de eerste koers van de dag eindigde Kenneth Mercken als eerste. Ook hij mag zich provinciaal kampioen noemen. Vital Pauwels werd tweede en Giovanni Gorga derde.

Geef een reactie