Pastoor Luc Van Hilst wordt deken van pastorale zone Tienen

De vijftien dekenaten in het vicariaat Vlaams-Brabant worden omgevormd naar vier regio’s. In elke regio komt er een regioploeg die pastoraal verantwoordelijken en vrijwilligers begeleidt. De vier pastorale regio’s, zijn genoemd naar de grootste stad in die regio: Halle, Mechelen, Leuven en Tienen. 

Luc Van Hilst wordt nieuwe deken van pastorale zone Tienen

De regioploegen starten vanaf 1 september 2019. In de regio Tienen wordt huidig pastoor van Scherpenheuvel Luc Van Hilst de nieuwe deken. Scherpenheuvel is overigens goed vertegenwoordigd in deze regioploeg want Elly Mattheus wordt begeleider gemeenschapsopbouw. Luc Van Hilst krijgt verder steun van Geert Narinx als vormingswerker, Toni Berek, als jongerenpastor en Ria Merckx als econoom. De voorstelling van deze regioploeg gebeurt op 14 juni in De Pelgrim in Scherpenheuvel. Op dat moment wordt in principe ook afscheid genomen van huidig deken van Diest Felix Van Meerbergen en deken Joris Hardiquest van Zoutleeuw-Tienen.

Dirk De Gendt wordt deken in pastorale zone Mechelen

Dirk De Gendt, huidig deken van Leuven en eerder genoemd voor de pastorale zone Tienen, wordt deken in de pastorale zone Mechelen. Strategisch bekeken is dat een handige keuze. Door Luc Van Hilst hier te benoemen blijft die in zijn eigen zone werken en kan hij allicht nog enige tijd verder als pastoor van van Scherpenheuvel. De vraag is echter of dat op termijn houdbaar is. De zones zijn veel groter dan de vroegere dekenaten. Bovendien is de kerk in een proces van verandering en dat vraagt leiderschap. De functie van deken is een bevoegdheid die een hoge beschikbaarheid eist. Met onder meer Diest, Tienen en het Maria-oord Scherpenheuvel in zijn zone heeft Luc Van Hilst een grote verantwoordelijkheid.

De aanstelling van Dirk De Gendt in Mechelen betekent allicht dat hij wordt klaargestoomd voor het hogere echelon binnen de kerk.

In de pastorale regio Leuven wordt Patrick Maervoet deken. Hij is momenteel deken in Herent. Pieter van Wetten wordt er begeleider gemeenschapsopbouw, Marie Boz, vormingswerker en Jonas Sanen, jongerenpastor. De econoom moet hier nog aangeduid worden.

In de pastorale regio Halle wordt Marc Boulanger deken.

Geef een reactie