Halloween in het Hageland

Er staan de volgende dagen nogal wat griezel- en geestenfeestjes en dito wandelingen op de agenda in de regio. Een kort overzicht.

Averbode en Testelt zetten griezelweekend in

De scouts van Averbode en De Vlindertuin organiseren op vrijdag 26.10 Keske in Lanteire. De Halloweentocht start om 19 uur. Tot vorig jaar vertrokken alle deelnemers in groep maar dit jaar kan je alleen of in kleinere groepjes op stap. Het parcours is aangeduid met wegwijzers. Na de wandeling is er kinderdisco in de school.

Op hetzelfde moment verandert het centrum van Testelt in een soort griezelstad. Coördinator Annelies Ooms heeft op zes jaar tijd een stevige reputatie opgebouwd met haar griezelparcours. Vorig jaar kwamen meer dan 400 kinderen af op het evenement.

Heel wat bewoners van de Monseigneur Bremsstraat, Teekbroek, de Kattestraat, Plaatsvondel, de Lochstraat, de Schaapsweg, Voort, de Testeltsesteenweg (Testelt), de Nieuwstraat, de Weefberg en de Stationstraat (tot huisnummer 20) geven hun huis een stevig griezelaccent mee. Aan het station komt een stand van Jurrasic Park. Je kan een Halloween selfie nemen in de Jurrasic Park auto. Het oudercomité van ‘t Steltje bouwt een griezelstand op voor de school.

De organisatoren hebben een prijs klaar voor de mooiste pompoen, het best versierde huis en de best verklede griezel.

Op het parcours worden door de organisatie waarschuwingsborden geplaatst voor het autoverkeer. Een gedeelte van de omloop profiteert van een evenement aan café Stips en is verkeersvrij. Toch raden de organisatoren aan om een fluovest te dragen.

Griezelen onder den toren

De leden van het Maagdentorencomité zorgen op zaterdag 27 oktober voor hoogspanning en knikkende knieën. De vorige editie van Griezelen onder de Toren was een publiekstrekker. Voorzitter Leo Lemmens en zijn ploeg bouwen verder op dat fundament. “Vanaf 18u is er gratis choco voor alle kinderen onder de 12 jaar die verkleed zijn”, zegt Leo Lemmens. “We ontvangen de bezoekers in een onvervalste Halloweensfeer. De ketels zullen borrelen, de heksen zullen vliegen, het wordt bibberen en griezelen! Rond 22u doen we de heksendans. Iedereen kan daaraan meedoen. En afsluiten doen we met vuurwerk.”

Lees verder na de afbeelding

Halloween_Maagdentoren

Griezelen in de bib

Het team van de bibliotheek van Averbode organiseert bijna wekelijks een toffe activiteit. Halloween laten ze niet voorbijgaan uiteraard. Op 31 oktober kunnen de jongste lezers knustelen terwijl ze genieten van een heksendrankje en een griezelhapje. Er is ook een grimestand.

Bezembinderstocht

In Schoonderbuken organiseert de plaatselijke KWB-afdeling al voor de 19de keer de Bezembinderstocht. Die vindt ook plaats op 31 oktober tussen 18.30 uur ene 21.30 uur.

Het vijf kilometer lange parcours start aan het voetbalterrein van Schoonderbuken. De deelnemers komen onderweg verschillende griezelgroepen tegen en er is een tussenstop voorzien met drank of soep! Deelnemen kost 5 euro, kinderen betalen 3 euro.

‘t Boemelke griezelt mee

Jeugdhuis Boemelke heeft een nieuw bestuur en dat team heeft er duidelijk zin in. Een paar weken geleden speelden  de zaak vol met hun bar Marginal en op 31 oktober gaan ze mee in de Halloweenhype. Om 21 uur openen de poorten van de hel om alle verklede gedrochten te verwelkomen en een gratis shot te nemen van onze bloeddrank. De lelijke monsters die tussen 22 uur en 23 uur aanwezig zijn tijdens het bloody hour krijgen 4 pinten voor de prijs van 3. Er zullen ook twee uitverkorenen gemaskerd worden tot sir en madame Halloween.

Hell O Wien in ‘t Stamineeke

Bij de Cinne in ‘t Stamineeke in Webbekom bruist het al maanden van activiteit. Iedere week zijn er een of meerdere optredens en de stamgasten gaan regelmatig los uit de bol met een themafuif. Op 3 november druipt het bloed er van de muur, de kaarsjes flikkeren in de pompoenen en de geesten sturen hun rauwste klanken door de boxen. Hell o Wien start om 21 uur. Wanneer de graven weer dicht getrokken worden kan geen Stamineekesgat op voorhand voorspellen.

Sint-Maartensvuur in Tielt

Sinte Mette heet het in de volksmond en in Tielt hebben ze er een stevig volksfeest rond gebouwd. Op 10 november starten ze om 18.30 met kinderdisco. Dat is een opwarmertje – what’s in a name – voor de verbranding van een pak afvalhout om 20 uur. The Romeo’s, Yves Segers en Paul Severs zorgen figuurlijk voor vuurwerk op de wei maar die shows worden onderbroken voor een echte vuurwerkspektakel.

Hola Halloween

Bij Hola trekken we onze dracula-outfit aan en we hangen een spinnenweb rond onze camera. Je hoeft deze keer niet te lachen als je voor de lens passeert. Een ijzingwekkende schreeuw volstaat. Je kan alle evenementen volgen op de pagina  Hola Halloween.

Hebben we een griezelparty over het hoofd gezien? Meld het ons via mail.

Geef een reactie