Amerikanen op gelijke hoogte van Hayabusa door dipje na wereldrecord |update vanuit Australië

Na het artikel en de foto’s kan je een filmpje bekijken van de landing na de wereldrecordsprong

Op de wereldkampioenschappen skydiven in het Australische Gold Coast stond de Belgische titelverdediger Hayabusa na zes ronden ruim op kop. De jongens hadden in die zesde ronde een fenomenale 62 punten neergezet wat meteen goed is voor een nieuw wereldrecord.

Mentale decompressie

Die uitzonderlijke prestatie heeft bij het team allicht voor wat mentale decompressie gezorgd. In de zevende en achtste ronde gaven ze hun riante voorsprong helemaal prijs. In de negende ronde hervonden de jongens hun ritme en zetten, net als Arizona Airspeed, 27 punten neer. Een ronde voor het einde staan de twee beste teams dus met een gelijke score. Hayabusa staat echter op de eerste plaats omdat ze de hoogste score in ronde zes realiseerden.

Storm bedreigt einde van de competitie

Hola Hageland kon vanmorgen even bellen met kapitein Luc Roskams, de vaste begeleider van de skydivers. “Na het wereldrecord hadden de jongens een hele slechte dag”, zegt hij. “Twee ronden lang lukte het net niet helemaal. In ronde 9 stonden ze er echter weer.” Volgens kapitein Roskams is de eventuele tiende ronde in het voordeel van Hayabusa. “We zijn sneller dan de Amerikanen en de oefeningen in die ronde laten een snelle uitvoering toe.” Roskams betwijfelt echter dat er nog zal gesprongen worden. “Het weer is momenteel heel slecht”, zegt hij. “Het is bewolkt en er is zeer veel wind, zelfs stormachtig. Ook de volgende twee dagen blijven de verwachtingen erg ongunstig. De kans dat die laatste ronde gesprongen wordt is relatief klein en in dat geval wint Hayabusa met een ex-aequo. Toch zouden onze jongens liever verder springen. Ze willen bewijzen dat ze de allerbesten van de wereld zijn. Ze hebben geen schrik van die laatste ronde die alles zou beslissen.”

Geef een reactie