Update | Kruispunt Prattenborg plots toch vroeger opengesteld

Update | Schepen Van Meeuwen bevestigt dat de aannemer zelf het initiatief heeft genomen om het kruispunt open te stellen. Dat is gebeurd na een aantal testen; De waarborg blijft in dit geval gelden. 

Scherpenheuvel slaakt een zucht van opluchting. Het kruispunt van de August Nihoulstraat met de Prattenborgstraat is zonder enige aankondiging vroeger dan gepland weer open.

Aanvankelijk zouden de werken aan het kruispunt tot 7 september duren. Dat bericht staat overigens nog steeds op de website van de stad onder de rubriek “verkeershinder”

Omwille van wegenwerken aan het wegdek is van dinsdag 7/8 t.e.m. 7/9 het kruispunt van de Prattenborgstraat en de August Nihoulstraat afgesloten. Dit zorgt voor hinder voor doorgaand verkeer. Gedurende deze periode is er geen verkeer toegelaten op de August Nihoulstraat in de richting van het centrum van Scherpenheuvel (uitgezonderd plaatselijk verkeer).

Vorige week verscheen er plots een mededeling op de website dat de werken langer zouden duren. De nieuwe streefdatum voor de afwerking van de werf was 21 september. Schepen van Openbare Werken Marleen van Meeuwen (CD&V) legde aan Hola Hageland uit dat de voorbereidende werken meer tijd in beslag hadden genomen en de tijd om het beton te laten uitharden moet gerespecteerd worden of de garantie vervalt.

Vanmorgen om 10 uur werd het kruispunt dan toch vroeger open gesteld. Zelfs De Lijn werd door deze verrassende evolutie in snelheid gepakt, zoals blijkt uit een update op de facebookpagina van stad Scherpenheuvel-Zichem.

Een onverwacht kadootje op deze zonnige vrijdag: het kruispunt August Nihoulstraat en Prattenborgstraat werd vroeger opengesteld dan voorzien. Opgelet als je met de bus rijdt: De Lijn kon de omleiding niet zo snel aanpassen. Vanaf maandagochtend 10 uur rijden alle bussen weer normaal. 

De omleiding heeft de voorbije weken tot heel wat ergernis en frustratie geleid maar dat is dus niet langer aan de orde. Uiteindelijk is dat fijn nieuws, zeker omdat dit weekend Lolands plaats vindt. Ook daar is een wegomleiding ingesteld en de cumulatie van die twee hindernissen zou opnieuw tot een pak reacties leiden. Toch maken een aantal mensen zich nog zorgen. Het kruispunt tegenover gemeenschapscentrum Den Egger is zo mogelijk nog in slechtere staat en moet ook dringend heraangelegd worden. Dat plan zou echter voorlopig in de koelkast zijn opgeborgen. Allicht wordt die werf over de verkiezingen getild.

Geef een reactie