Kindjes enthousiast over aanpassingen t Belhameltje

Toen we er vorige week enigszins onverwacht binnenslopen, werden we nog met een behoorlijke portie scepticisme bekeken. De juffrouwen van stedelijke school ‘t Belhameltje waren op dat moment nog stevig in de weer om hun klasjes aan te kleden en op te poetsen. Ze wilden niet dat er een verkeerde indruk zou ontstaan maar we proefden toen al wel een geweldig grote goesting om in deze knap gerenoveerde omgeving aan een nieuw schooljaar te beginnen.

Ouders mogen langer blijven

Vandaag klaterde dat enthousiasme er duidelijk van af. “We beginnen pas om 8.45 uur”, zei directrice Christel Bens. “De ouders mogen ook tot 9.30 uur blijven. Hun kindjes kunnen op die manier samen met de ouders wennen aan de nieuwe schoolomgeving.”

Een drietal leerkrachten van de school stonden de kinderen verkleed als een vogel op te wachten aan de schoolpoort. Op die manier wilden ze eventuele traantjes snel en ludiek opvangen. Die traantjes waren echter een uitzondering. De meeste kinderen waren enthousiast over hoe hun school er nu uitziet.

Technische ploegen stad leveren sterk werk

Het voorbije anderhalve jaar is het gebouw compleet gerenoveerd en met bijzonder veel kleur aangekleed. Wij schreven eerder al wat er exact allemaal gebeurde. Die werken zijn overigens volledig door de technische diensten van de stad zelf uitgevoerd.

Schepen van Onderwijs Tony Vancauwenbergh (Open VLD) kwam even langs lopen om te zien of alles op wieltjes liep. En ook wijkagent Valère Wellens kwam even poolshoogte nemen.

Kennismakingsdag na Paasvakantie

‘t Belhameltje heeft als een van de enige scholen geen inloopdag georganiseerd tijdens de week voor de aanvang van het nieuwe schooljaar. Dat heeft deels te maken met de werken die nog niet helemaal klaar waren maar deels ook omdat Christel Bens een kennismakingsdag in gedachten heeft die net na de paasvakantie zal vallen. “De kinderen hebben dan al heel wat gepresteerd en ze kunnen dat dan delen met hun ouders”, zegt de directrice.

Vlindertuin houdt het rustig

Wij liepen ook nog even langs in basis- en lagere school De Vlindertuin in Averbode. Daar was de start van het schooljaar eerder bescheiden. De ouderraad stond paraat met een tas koffie. De Vlindertuin heeft sinds vorige week de lang geclaimde veilige oversteekplaats op de gevaarlijke Westelsebaan. Het stadsbestuur laat ook het wandelpad door het bos naast de school ruimen. Dat pad verbindt de school met de oversteekplaats.

De foto’s zijn in lage resolutie maar met een eenvoudige mail kan je ze in hoge resolutie opvragen.

Geef een reactie