De 27 kandidaten van N-VA zijn bekend

De eerste tien kandidaten en de twee lijstduwers waarmee N-VA in Scherpenheuvel-Zichem naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt op 14 oktober, werden al eerder bekend gemaakt. De partij pakt vandaag uit met de namen van alle andere kandidaten.

Meer dan de helft zijn nieuwe kandidaten

De verkiezingslijst werd tegenover zes jaar geleden stevig vernieuwd. Meer dan de helft van de 27 kandidaten zijn nieuwkomers. Een aantal daarvan draaien al een tijdje mee in de campagne. Onder meer  advocaat Lieven Simon en Pieter Boudry duiken zeer frequent op bij allerlei events. Boudry is de echtgenoot van Katrien Jansseune, de woordvoerdster van staatssecretaris Theo Francken.

Twee kandidaten van 19 jaar

N-VA surft ook mee op de trend om erg jonge kandidaten op de lijst te plaatsen. Bavo Rosiers is 19 en hij studeert sociale readaptatiewetenschappen aan de Sociale Hogeschool in Heverlee. Demi Janssens is ook 19 en zij start met een opleiding audio-visuele technieken. Bavo staat op plaats 22, Demi op 25.

Lokale ondernemers op de lijst

Lijsttrekker Allessia Claes is vooral blij met de lokale ondernemers die zich voor de partij willen engageren. Petra Jacquemyn heeft bloemenzaak Magic Flowers in Kaggevinne. Zij staat op 12. Wim Smets heeft een bedrijf dat gyproc plaatst. Hij staat op plaats 13. Katrin De Preter is samen met haar echtgenoot zaakvoerder van Prebo Invest, een bedrijf dat printplaten monteert. Zij staat op plaats 16.

Je kan de volledige samenstelling van de lijst bekijken op onze verkiezingspagina over Scherpenheuvel-Zichem. 

Op 8 september stelt N-VA alle kandidaten voor tijdens een barbecue in De Keyt in Messelbroek.

 

Geef een reactie