Gastrobar Goesting serveert High Tea en artisanaal bereide limoncello

High Tea, in Engeland is het een ingebeitelde gewoonte maar bij ons zie je het veel minder frequent. Michele Huber van gastrobar Goesting probeert wel vaker toffe gastronomische tradities uit andere culturen uit.  Zondagnamiddag start ze met dit oerbrits gebruik. Een exacte definitie voor een High Tea is niet echt evident. Het basisprincipe is dat wel. Rustig genieten staat centraal. Het heet dan wel High Tea maar dat heeft alles te maken met de oorsprong van de traditie. De drank kies je uiteindelijk zelf en je moet je ook niet vastpinnen op de keuze voor een specifiek gebakje. Michele Huber selecteert iedere week weer een  variatie van vingervlugge zoetigheden.

High Tea de luxe, genieten met een glaasje bubbels

Je kan uiteraard kiezen voor een lekkere, artisanaal bereide thee maar dat kan net zo goed kwaliteitskoffie worden en zelfs bubbels zijn een optie. In de Britse versie van een High Tea horen daar lekkere kleine gebakjes bij en dat is exact wat je in gastrobar Goesting krijgt aangeboden. “We hebben een ruime keuze aan kwaliteitsvolle theesoorten en koffies maar ook een cava of een glaasje champagne zijn mogelijk”, zegt de ladychef van gastrobar Goesting. “Iedere week maken we nieuwe gebakjes en daar kunnen de klanten er vier van kiezen. Wie in de namiddag graag wil genieten van koffie of thee met een lekker stukje patisserie,  moet zich dus niet meer focussen op de voorkeur van het moment. Je kan gewoon opteren voor een variatie van smaken.”

Artisanaal bereide limoncello

De trendy bar pakt ook uit met een andere culinaire verrassing uit de regio. Tijs Brams, een jonge kerel van de Keiberg met een opvallende hipstersnor, maakt artisanaal bereide limoncello. Dat begon als een hobby maar het is ondertussen een voltijdse bezigheid. “Alle ingrediënten zijn biologisch geteeld en we maken onze limoncello nog helemaal met de hand”, zegt Tijs. “Die aanpak sluit perfect aan bij de principes van gastrobar Goesting. Kwaliteit en verse producten staan ook hier centraal. Het is dan ook een evidente keuze dat onze limoncello hier in de schappen staat.

In het filmpje legt Michele Huber het concept High Tea uit. Tijs Brams verklapt een paar details over zijn limoncello

Gastrobar Goesting

One comment

Geef een reactie