Ramblas Terras – Het Stamineeke doet Webbekom bruisen

Het Stamineeke is zonder enige twijfel een van de meest authentieke kroegen van de regio. Cafébazin Cinne “schatteke” Vrancken runt haar bruine kroeg op een bijzondere manier. Veel vaste klanten steken regelmatig een handje toe en de Cinne koestert hen alsof het familie is. Pintje te veel gedronken? De Cinne belt wel een taxi. Probleempje thuis of ergens anders. In Het Stamineeke is er altijd iemand bereid om te luisteren en te helpen. De buurtbewoners maken er verder geen punt van als er af en toe eens wat later muziek gemaakt wordt. En dat gebeurt regelmatig. Iedere maandag speelt er bij de Cinne een liveband. Het café heeft ook een eigen muziekgroepje. De Stamineekes Plezante Peekes.

Webbekom is de onooglijke maar zeer mooie en pure deelgemeente. Het plaatsje heeft een bruisend sociaal leven en dat heeft veel met de creativiteit van de Cinne te maken. Haar kroeg is op zich al een bezoek waard maar ze plant ook een toffe reeks activiteiten. Naast een pak optredens kan je in het najaar een Cigar Box Workshop, een Scotch Whisky Tasting of een bier-en-kaasavond gaan meemaken.

Vorige week zette Het Stamineeke het halve dorp in rep en roer. Ramblas Terras was een soortement wijkfeest met springkastelen voor de kinderen, een ganse namiddag en avond livemuziek en een  verzameling eet- en drankenstandjes. Hola was er ook. Wij maakte een tof filmpje en uiteraard, veel foto’s.

Geef een reactie