Oranje Classic doet Fietseling vergeten. Wielerfanaat Gunther Wuyts pleit voor maandelijks event

De Fietseling is definitief verleden tijd. Tenminste in Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Aarschot. Die drie steden pakken vanaf dit jaar ieder afzonderlijk uit met een eigen fietsevenement.

Vorige zondag vond in Diest de Oranje Classic en de Oranje Hapje Trapje Classic plaats. De Oranje Classic is bedoeld voor de meer sportieve fietsers. De Oranje Hapje Trapje Classic is bedoeld voor gezinnen en recreatieve fietsers. De sportdienst van de stad werkte daarvoor samen met de Vlaamse Wielrennersbond, wielerclub De Vleugttrappers en KWB Deurne.

Sportfunctionaris Chris Drijvers was aan het einde van de dag uiterst tevreden over de respons van fietsend Hageland. “We hebben meer dan 1100 deelnemers genoteerd en dat is een onverhoopt succes”, zei de sportfunctionaris.

Wielerfanaat pleit voor maandelijks event

Een van de deelnemers was wielerfanaat Gunther Wuyts. “De Fietseling was te groot geworden en het evenement miste de laatste jaren zijn doel”, zei Wuyts. “De gewone recreatieve fietser kwam te weinig aan bod. Met dit concept vind iedereen een oplossing naar zijn mogelijkheden. Zelf ben ik vrij intensief bezig met fietsen maar mensen die het graag wat kalmer aan doen kiezen gewoon voor het Hapje Trapje concept.” Wuyts vind overigens dat het niet bij een jaarlijks evenement moet blijven. “Ik zou dit graag iedere maand in de zomerperiode zien plaats vinden”, zegt hij. “We beschikken hier op de Kaai over een uitstekende infrastructuur en we kunnen iedere maand voor een andere kant van de regio rond Diest kiezen. Er zijn in de stad voldoende wielerteams die hier aan willen meewerken en de sportdienst kunnen ondersteunen. Als we het werk goed verdelen lijkt een maandelijkse organisatie perfect haalbaar.”

 

Geef een reactie