Accordeoniste brengt Parijs naar de Grote Markt

Accordeon, het is een wat apart en minder evident instrument dat onder meer door de populariteit van de folkmuziek opnieuw sexy werd. Tina Tyrant, de artiestennaam van Tine Vandenbussche, geeft in haar repertoire geen duimbreed toe aan modernistische invloeden. Ze laat haar publiek wegdromen naar de periode van Edith Piaf, Juliette Greco en Mistinguette. Het Franse chanson is haar leidraad en Parijs is nooit ver weg als deze rasartieste optreedt.

Accordeon helpt kinderen

Tina Tyrant koos voor een theateropleiding in het conservatorium. Pas nadien ontdekte ze de accordeon en dat bleek de perfecte match. Zij zet het instrument erg breed en egevarieerd in. Tina speelde onder meer bij De Vieze Gatsen maar ze had ook haar eigen groepje The Pretty Tyrants. De accordeoniste ontwikkelde een heel aparte muziektherapie voor kinderen met een beperking. Kinderen zijn overigens opmerkelijk gecharmeerd door de veelzijdighijd accordeon.

Op zondag 12 augustus kan je deze opmerkelijke artiest meemaken op de Grote Markt in Diest. Marc Smets van Nicky’s Catwalk organiseert daar tijdens het zomerseizoen iedere zondag een matineeconcert. Vandaag is Tina Tyrant aan de beurt. Liefde en romantiek zullen nooit ver weg zijn tijdens haar show. Ze begint er aan om 15 uur.

Het optreden van Tina Tyrant is een uitstekende gelegenheid om nog snel een fles Veuve Clicquot Rich te scoren.  Maak een selfie met het terras van Nicky’s als kader en post die op de Facebookpagina of de Instagramaccount van de zaak. De voorwaarden vindt je hier. Het programma van de matineeconcerten kan je nalezen op de pagina van Hola Hageland.

Geef een reactie