De bus van Roger is terug | Fotopagina truckshow zaterdag

De bus van Roger Goedhuys was jarenlang het epicentrum van de Bekkevoortse truckshow. Iedereen die betrokken was bij het event was er welkom bij Roger en zijn makker Romain Kollman. Drie jaar geleden liet Roger de organisatie over aan een nieuwe vzw. De bus verdween. De truckshow leek het eerst wat moeilijk te krijgen maar de editie van dit jaar was een straf nummer. Meer dan zeshonderd trucks, een knap animatieprogramma en de grote sponsors die opnieuw een tandje bijsteken.

De bus is terug

En niet toevallig is ook de bus terug. Roger Goedhuys was al eerder opnieuw een van de gangmakers van het event maar dit jaar kreeg hij zijn centrale positie weer terug. In de bus. Voor de organisatie is dat een enorme troef. Iedereen kent de man die de truckshow startte en groot maakte. Roger heeft ook voor iedereen een luisterend oor en hij weet de oplossing op de meeste vragen.

Stevige file

Dat hernieuwde succes leverde een paar praktische problemen op. Alle trucks moeten via dezelfde ingang naar het showterrein. Dat veroorzaakte een stevige file maar op vraag van burgemeester Hans Vandenberg (CD&V) kwam de politie van zone Hageland met twee ploeg ter plaatse en zij losten de opstopping op korte tijd op.

Rondrit met andersvaliden is overrompelend succes

De rondrit met andervalide mensen werd ook dit jaar weer een megasucces. Er kwamen meer dan tweehonderd deelnemers opdagen. Marijn “Boma” Devalck kreeg assistentie van trucker-zanger Robby Longo om die rondritten te begeleiden en dat liep vlot. “Het is de eerste keer dat ik dit zie maar het is onwaarschijnlijk aandoenlijk wat die truckers doen voor deze mensen”, hoorden we een dame zeggen. En ook Roger Goedhuys plooide zich dubbel. Een van de gasten kwam aan zijn bus aankloppen omdat hij een sticker van de truckshow wou. Geen evidente vraag maar Roger ging op pad en hij kwam terug met de verhoopte sticker. “De rondrit met deze mensen is al jaren het mooiste moment van de truckshow”, getuigde hij.

Je kan nog een ganse zondag gaan kijken naar een knappe selectie van meer dan zeshonderd trucks. Maar vooral ook naar mensen die zich, naast een tof weekend met collega’s, inspannen om anderen die het minder makkelijk hebben een fijn moment te bezorgen.

Wij maakten een reeks foto’s en die kan je hier bekijken. Onderaan vind je een beperkte selectie. Ook zondag zijn we weer aanwezig. Lopen jullie even voor de lens?

 

Geef een reactie