Foto |Beertjes werpen strakker georganiseerd

Het beertjes werpen sluit op maandagavond klassiek de familiedag af en daarmee zit de kermis van 2018 in Scherpenheuvel er definitief op. Het stadsbestuur koos ervoor om geen letterlijke hoogstandjes met een hoogtewerker te organiseren. De beertjes en ballen werden vanuit de vensters van het stadhuis naar beneden gegooid.

Ook aan het gevoelige punt van ouders die proberen om zelf een aantal hebbedingetjes te scoren was gewerkt. De kinderen werden op basis van hun leeftijd opgedeeld in drie vakken en in elk vak stond een begeleider van kinderopvangcentrum Baloe. Rond de kinderarena was een gang afgebakend met een dubbel doel. De kinderen konden op die manier makkelijk in hun vak geraken en de ouders werden op afstand gehouden. De politie was opvallend aanwezig en dat zorgde ervoor dat de toeschouwers zich zonder al te veel discussie aan de spelregels hielden. Voor kindjes die om welke reden dan ook geen beertje of bal mee naar huis konden nemen was een voorraadje apart gehouden. “Wij gooien hier meer dan duizend speelgoedjes uit”, zegt uitbater van Luna Games Ronny Judong. “We betalen dat met veel plezier. De kermis van Scherpenheuvel is een van de plezantste van het land. In het verleden was er vaak ergernis over het hebberig gedrag van sommige ouders maar dat was dit jaar veel beter. Het gaat er uiteindelijk om dat kinderen een leuke avond hebben en we proberen om iedereen met een speelgoedje naar huis te laten gaan. Toch zagen we ook nu weer een paar ouders die een beertje kwamen vragen terwijl de partner achteraf met een hele voorraad stond te wachten.”

Het bestuur kan nu gaan nadenken over de reorganisatie van de kermis. De nieuwe woonwijk die op de parking naast het stadhuis zal komen, zorgt ervoor dat de attracties die daar momenteel staan op termijn moeten verkassen. Dat opent mogelijkheden om de opstelling helemaal te herdenken. Dat zal echter geen evidente opdracht worden want de kermisgemeenschap is erg behoudsgezind. Over de huidige opstelling is onderling een gevoelige consensus gegroeid. Ieder jaar weer wordt de plaatsing tot op de centimeter nauwkeurig uitgemeten, al gebeurt dat vaak met een touwtje en een paar bakstenen, zoals je kan zien in ons artikel over de opstelling van de foor


Je kan hier een paar foto’s bekijken maar Hola Hageland maakte ook een fotopagina met meer dan 60 sfeerbeelden.


 

Geef een reactie