Christini Gounakis trekt lijst sp.a

Tijdens de algemene ledenvergadering van sp.a Scherpenheuvel-Zichem die vorige maandag plaats vond is Christini Gounakis unaniem aangeduid als lijsttrekker. Christini Gounakis kwam voor het eerst op met de vorige gemeenteraadsverkiezingen en kandideerde ook op federaal niveau in 2014. Sinds 2 jaar is ze voorzitter van de partijafdeling. “Ik zie de verkiezingen positief tegemoet”, zegt de lijsttrekster. “Als er één partij is die een echt alternatief kan bieden voor het huidig beleid dan is het wel sp.a. Wij willen werken aan een warme gemeente, een gemeente waarin elke inwoner meetelt, waar jongeren zich goed voelen en waar ouderen respectvol benaderd worden. Maar ons beeld van de gemeente is ook toekomstgericht en hierbij spelen een verstandige mobiliteit en herbruikbare energie een cruciale rol. Dit allemaal in een streven naar een financieel  gezonde gemeente.”

Geen verdere details over samenstelling lijst

sp.a verloor de laatste twee legislaturen heel wat sterkhouders in Scherpenheuvel-Zichem. Een aantal mensen stelden zelfs openlijk de vraag of de partij nog wel de veerkracht zou vinden om een volledige lijst te kunnen presenteren. Voorzitster Christini Gounakis heeft tegenover Hola Hageland steeds bevestigd dat dit wel degelijk het geval zou zijn. Ze hintte daarbij op een verbreding van het profiel van de kandidaten. Hoe de lijst er verder uitziet is momenteel niet extern bekend gemaakt.


Christini Gounakis woont in Testelt. Ze werd geboren in 1963 in Limburg. Haar ouders zijn afkomstig uit Kreta – Griekenland. Ze werkt als verantwoordelijke zakelijke contacten voor vervoersbewijzen bij de NMBS.


In het filmpje zie je Christini Gounakis aan het woord tijdens het debat van de jeugdraad over de komende gemeenteraadsverkiezingen. De klank is niet optimaal maar ze bevestigt in grote lijnen haar quote die je hierboven ook kan lezen. 

Geef een reactie