Provinciebaan in Bekkevoort krijgt vrijliggende fietspaden

De fietspaden langs de N29 worden tussen het afrittencomplex van de  E314 en tot de gemeentegrens met Bekkevoort volledig vernieuwd. Ze worden ook vrijliggend van de rijbaan aangelegd.

Reeds in 2009 stelde schepen voor Mobiliteit en Verkeer Benny Reviers (SP.a), de vraag aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van het Vlaams Gewest om de fietspaden langs de Provinciebaan (N29) comfortabeler en vooral veiliger te maken. Tien jaar later komt die oplossing er eindelijk. AWV plant vanaf het afrittencomplex aan de E314 tot aan de Eindestraat in Waanrode de aanleg van nieuwe vrijliggende fietspaden, een nieuwe overlaging van doorgaand gewapend beton op de rijweg tot aan de gemeentelijke grens met Glabbeek, de heraanleg van nieuwe kopmuren over de open grachten en de herinrichting met verkeerslichten aan het gevaarlijk kruispunt ter hoogte van de Klipgaardestraat en de Halensebaan.

Lees verder na de afbeelding

fietspad bekkevoort provinciebaan“Deze herinrichting biedt meer veiligheid en meer kwaliteit voor de fietsers”, zegt Benny Reviers. “De snelheid zal op die drukbereden baan ook verminderen door het plaatsen van verkeerslichten en de installatie van trajectcontroles. We kunnen op die manier het aantal ongevallen drastisch verminderen op de N29. De oplossing werd mogelijk door een goede samenwerking met AWV, Aquafin, Infrax en het gemeentebestuur van Kortenaken.”

N29Bekkevoort

Geef een reactie