Nieuwe directeur voor basisschool Onze Lieve Vrouw

De kleuter- en lagere school Onze-Lieve-Vrouw in Scherpenheuvel start het schooljaar in september met een nieuwe directeur. Luc Breugelmans uit Eindhout volgt Danny Van Gelder op. Breugelmans was vorig schooljaar zorgcoördinator in de gemeentelijke basisschool Eindhout. Hij was daar eerder ook al leraar in het lager onderwijs.

Creatief muzikant

De nieuwe directeur is 54 jaar jong en lijkt een bijzondere voorkeur voor muziek te hebben. Hij is organist, pianist  en accordeonist  en omschrijft zichzelf als creatief muzikant. Dat opent perspectieven. Zijn voorganger Danny Van Gelder durfde al eens uitpakken met ambitieuze muzikale projecten.

Danny Van Gelder gaat integratie schoolbesturen coördineren

Het was al eerder bekend dat Danny Van Gelder de integratie van de bestuursorganen van  schoolbesturen KaBaDi en Spoor 7 gaat coördineren. Het gaat over 11 basisscholen uit Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Bekkevoort en Waanrode.

Voor KaBaDi zijn dit:  ’t Minnepoortje Assent en de vier basisscholen van KSDiest: Vrije Basisschool Voorzienigheid, Vrije Basisschool Sint-Jan, Vrije Kleuterschool De Notelaar Kaggevinne en School voor Buitengewoon Basisonderwijs De Warande.

Voor Spoor 7: de Vrije Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Scherpenheuvel, De Zonnebloem Waanrode, ’t Scholeke Molenbeek-Wersbeek, Ons Wereldje Okselaar, Den Hulst Testelt en De Vlindertuin Averbode.

Ze behouden slechts één algemene vergadering en één raad van bestuur voor de elf basisscholen.

De school voor buitengewoon basisonderwijs “Bremberg” Diest en basisschool  “Toverpotlood” Hoeleden blijven participeren in de scholengemeenschappen, maar ze treden niet toe tot het bestuurlijk netwerk.

©Hola Hageland |  Copywriters voor KMO’s

Geef een reactie