Foto | Molenstede zoals het is – de rommelmarkt

Bij de landelijke Gilde van Molenstede blijven ze hun roots trouw. Ze koesteren de naam “boerenmarkt” maar eigenlijk is het gewoon een van de gezelligste rommelmarkten van de regio. Vorige zondag grabbelden de inwoners van het dorp alle snuisterijen van de zolder en plaatsen die op straat. De lege plaatsen worden ingevuld door semi-professionele rommelmarktverkopers.

Vanaf 10 uur flaneren koopjesjagers door het verkeersvrije centrum. Vorige zondag kreeg dat geflaneer een enigszins tropisch karakter. De wind voegde af en toe wat extra pigment toe en deed hier en daar – letterlijk – het stof opwaaien. We zagen zelf een paar schaduwtenten enkele meters van plaats verhuizen. Niemand vond dat erg. Wat wegwaaide werd opgeraapt, de tentjes kwamen zonder schade weer terug op hun plaats.  Folkgoeroe Roel Celis trakteerde een koele Commisier en Jeppe Camps had het over oesters en het verleden van de Scabs. ‘s Avonds ging Molenstede uit de bol in de feesttent. “Overdag drink ik afwisselend een pintje en een watertje want in de tent kan het wel eens rap gaan”, fluisterde een allochtoon ons in het oor. Wijze mensen, daar in Molenstede!

De foto’s zijn zoals gewoonlijk in lage resolutie. Ben je ingeschreven voor onze gratis nieuwsbrief? Vraag dan de versie in hoge resolutie op via mail

Geef een reactie