Oranje Classic en Hapje Trapje Classic vervangen Fietseling in Diest

Tessenderlo haakte als eerste af en daarna stapten ook Diest, Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem uit het samenwerkingsverband dat de Fietseling organiseerde. Die laatste drie zijn allicht niet toevallig de gemeenten die het meeste profiteren van de profkoers Dwars door het Hageland.

Het event en de naam blijven echter bestaan. Herselt, Begijnendijk en Tremelo nemen de organisatie over. Zij zetten hun schouders onder de eerste editie van de Fietseling nieuwe stijl.

Ook Diest organiseert alternatief voor de Fietseling

Diezelfde dag organiseert ook de stad Diest een nieuw fietsevenement.  De sportdienst van de stad gaat daarvoor samenwerken met de Vlaamse Wielrennersbond, wielerclub De Vleugttrappers en KWB Deurne.

Het nieuwe fietsevenement is opgedeeld in twee afzonderlijke concepten. De Oranje Classic is bedoeld voor de meer sportieve fietsers. De Oranje Hapje Trapje Classic is bedoeld voor gezinnen en recreatieve fietsers.

Oranje Classic

Bij de Oranje Classic kan je kiezen voor drie verschillende afstanden.  (60 km, 90 km of 125 km) Deze drie tochten worden georganiseerd in samenwerking met de Vlaamse Wielrennersbond en WTC De Vleugttrappers. Deelnemers kunnen gratis gebruik maken van een bewaakte fietsenstalling, bevoorradingen tijdens de route, sanitaire voorzieningen, parking en je krijgt er nog een een tombolakaartje boven op. Alle deelnemers worden getrakteerd op een Oranjebiertje en een sportief gadget.

Oranje Hapje Trapje Classic

Tijdens deze fietstocht van 35 km krijg je op de tussenstops een warm of koud hapje. Je kan proeven van een gezond Oranjebroodje, een pannenkoek met siroop, een tas soep of een ijsje. Elke deelnemer ontvangt bovendien nog een kortingscode voor de toegang tot de Oldtimer drive and Fly-In van Schaffen en een leuk gadget.

Gratis Oranjebier bij voorinschrijving

Alle deelnemers betalen 6 euro maar leden van VWB, WBV en NTFU betalen slechts 4 euro voor de Oranje Classic. Kinderen die de Oranje Hapje Trapje Classic mee rijden betalen ook slechts 4 euro.

Wie voorinschrijft krijgt een extra fles Oranjebier in het kader van de Oranjefeesten. Dat doe je door voor 8 augustus te mailen naar chris.drijvers@diest.be.  Je kan de sportdienst ook bellen op 013/35 32 18

Alle gegevens nog even kort samengevat

Oranje Classic

  • Start op de Kaai in Diest | Van 7.00 uur tot 11.00 uur
  • Zondag 12 augustus, starten tussen 7 uur – 11 uur.
  • Leden van de VWB, WBV, NTFU betalen 4 euro, alle andere deelnemers betalen  6 euro

Oranje Hapje Trapje Classic               

  • Start op de Kaai in Diest + SOK Deurne | Van 9.00 uur tot 15.00 uur
  • Zondag 12 augustus
  • Volwassenen betalen 6 euro, kinderen 4 euro

 

Geef een reactie