Halen, Scherpenheuvel-Zichem en Aarschot scoren hoog in stappenclash

Het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s (Lokaal Gezondheidsoverleg) organiseren iedere twee jaar de Vlaamse stappenclash. Halen, Scherpenheuvel-Zichem en Aarschot scoren hoog.

Van 1 mei tot en met 31 mei namen 207 Vlaamse gemeenten het tegen mekaar op om de actiefste gemeente van Vlaanderen te worden. De gemeentebesturen sporen zoveel mogelijk inwoners aan om een stappenteller te dragen en minstens 10.000 stappen per dag te maken. De gemeente die in totaal het meeste stappen zet, wint de challenge.

Omdat het resultaat op het totaal aantal stappen van alle deelnemers wordt berekend, delen de organisatoren de gemeenten op, in vier categorieën Halen werd dit jaar de eindwinnaar in de categorie gemeenten met minder dan 10.000 inwoners. In Halen namen liefst 284 mensen deel; Die registreerden samen 93.968.943 stappen.

Logo Oost-Brabant analyseerde ook de resultaten van de 21 deelnemende gemeenten in de regio Oost-Brabant. Scherpenheuvel-Zichem werd algemeen 25ste in haar categorie maar haalde gemiddeld het beste resultaat in de regio. Er namen 46 mensen deel in de basiliekstad die samen 10.347.913 stappen registreerden wat een gemiddelde van 16.757 stappen per dag oplevert. Bij Logo verklaren ze dat bijzonder hoge gemiddelde door het feit dat de tellers alle bewegingsactiviteiten omzetten in stappen. Aarschot deed het algemeen net iets beter. Ze werden 23ste met 53 deelnemers die 11.114.856 stappen klokten. Gemiddeld is dat 13.812 stappen per deelnemer per dag.

Klik hier voor de website van de actie 10.000 stappen

Klik hier voor de website van Logo Oost-Brabant

 

 

Geef een reactie